+380 62  73-12-12
+380 62  73-12-13

Вибори пішли на користь ринку нерухомості Києва

Нерухомість в Києві купують більш активно. Фото: afina2000.ru

Зростання кількості угод купівлі-продажу житлової нерухомості в Києві може бути пов'язаний з приходом на ринок грошей, зароблених представниками різних галузей на виборах. Таку думку висловив експерт ринку Дмитро Шостя.

За його словами, мова йде не про самих депутатах, а про співробітників їх штабів, представників консалтингових компаній, рекламних агентств, поліграфічних підприємств. «Ажіотажний попит на нерухомість в Києві з боку таких покупців вдало збігся з відкладеним попитом на житло з боку звичайних громадян, які потребують розширення житлоплощі. Це дало ринку додатковий імпульс. При цьому зростання продажів в листопаді можна вважати лише першою хвилею зростання попиту, оскільки першими на ринок пішли найбільш удачливі технологи і штабісти, з якими вже розрахувалися за їхні послуги », - зазначає ДмітрійШостя.

Він також додав, що в грудні варто чекати подальшого приросту числа таких покупців на ринку. «За обраними депутатами до Києва з регіонів поїдуть їх асистенти, секретарі, охорона. Усім їм теж потрібно десь жити. Відповідно, попит на «одинички» і «двушки» з їхнього боку виросте », додає експерт.

Ще одним фактором, який вплине на обсяги продажів житла в Києві протягом грудня, стане «розморожування» бюджетів державних органів на покупку квартир, яке традиційно відбувається в останньому кварталі року. «У бюджеті 2012 року на придбання житла різними міністерствами і відомствами закладено понад 1 млрд. 200 млн. грн. З них 500 млн. грн. має бути витрачено на будівництво житла для військових, 150 млн. грн. - Для «чорнобильців», 100 млн. грн. - Для службовців СБУ. Будь-якому державному органу важливо витратити у поточному році максимум коштів, щоб в наступному отримати хоча б аналогічне фінансування. Тому те житло, яке не купувалося протягом року, в грудні буде купуватися великим оптом », - резюмує Дмитро Шостя.

Нагадаємо, ціни на житло в Києві залишаються стабільними.

Интересные заметки

Областной центр недвижимости
Чем сейчас занимается областной БТИ? Есть ли очереди в его коридорах?

Типы фундаментов
Надежность и прочность фундамента являются залогом долговечности здания

Чем рискует поручитель по кредиту
При нарушении обязательств банк имеет право обратиться с иском в суд

Квартиры внаем становятся лучше

Как стало известно, столичные квартиросъемщики начали повышать свои требования относительно квартир, которые предоставляются им в аренду. На фоне довольно низкого спроса владельцы квартир вынуждены идти им на встречу, обеспечивая квартиры необходимой бытовой техникой и новым ремонтом


Обратите внимание
Наш адрес:
г. Донецк, ул.Плеханова, д.26, офис 12. Здание торгово-офисного центра "Садко"
По поводу вакансий обращайтесь по тел. +380 62 73-12-13
Яндекс.Метрика