+380 62  73-12-12
+380 62  73-12-13

Всі перші поверхи київських будинків хочуть віддати під бізнес

Перші поверхи будинків хочуть зробити нежитловими. Фото: segodnya.ua

У наступному році Київрада має намір винести на обговорення депутатів проект програми по сприянню переселенню на перші поверхи житлових будинків міні-магазинів, перукарень, банків, стоматкабінетів та інших об'єктів інфраструктури.

«Ця ідея давно назріла, візьміть хоча б Європу. Наприклад, у Празі на перших поверхах знаходиться все, крім кіосків з продажу квитків на громадський транспорт. Весь центр - це маленькі магазинчики. У нас дуже важливо - спростити процедуру переведення нерухомості з житлового в нежитловий фонд, адже розміщуватися в колишньому житло будуть не великі супермаркети, а невеликий бізнес, в першу чергу магазини покрокової доступності, які замінять МАФи », розповів депутат Київради Володимир Філіппов.

Як вважають депутати, на всю паперову тяганину повинне йти не більше 10 днів, а переводити нерухомість з одного фонду в інший можуть або власники квартир, або підприємці.

«Ми хочемо запропонувати і реалізувати таку програму вже в наступному році. Крім того, буде обговорено, що в житлових будинках не можуть розміщуватися «розливайки», басейни, сауни. Ми вважаємо, що це вихід для будинків щільної забудови. У радянських мікрорайонах була передбачена вся інфраструктура, але щільність зросла, з'явилися висотки, та об'єктів інфраструктури не вистачає »- говорить Філіппов.

Експерти відзначають, що якщо процедура переведення квартири їх житлового в нежитловий фонд спроститися, бізнесмени з радістю будуть купувати такі приміщення, а мешканці цих квартир зможуть підняти на них ціни і продати більш вигідно, ніж зараз.

Раніше повідомлялося, що зі столичних скверів та парків приберуть МАФи.

Интересные заметки

Областной центр недвижимости
Чем сейчас занимается областной БТИ? Есть ли очереди в его коридорах?

Типы фундаментов
Надежность и прочность фундамента являются залогом долговечности здания

Чем рискует поручитель по кредиту
При нарушении обязательств банк имеет право обратиться с иском в суд

Квартиры внаем становятся лучше

Как стало известно, столичные квартиросъемщики начали повышать свои требования относительно квартир, которые предоставляются им в аренду. На фоне довольно низкого спроса владельцы квартир вынуждены идти им на встречу, обеспечивая квартиры необходимой бытовой техникой и новым ремонтом


Обратите внимание
Наш адрес:
г. Донецк, ул.Плеханова, д.26, офис 12. Здание торгово-офисного центра "Садко"
По поводу вакансий обращайтесь по тел. +380 62 73-12-13
Яндекс.Метрика