+380 62  73-12-12
+380 62  73-12-13

Новобудову в центрі Києва продовжують будувати, незважаючи на заборону

Будинок продовжують будувати. Фото: stolitsa.glavred.info

Заборонене будівництво будівлі на вулиці Пирогова, 2 у центрі Києва триває забудовник зводить уже 12-й поверх з шести-дев'яти колись запланованих.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури і туризмуОлександр Бригинець.

Зазначене будівництво знаходиться впритул до трьох пам'ятників архітектури: домівках на вулиці Пирогова, 2 і 6, а також будівлі на вулиці Хмельницького, 37 - Національному музею медицини.

«Яким чином будівництво 6-9-поверхової будівлі перетворилося в 12-поверхова, а стільки разів скасовані в судовому порядку дозволу на будівництво до цих пір продовжують діяти, зрозуміти неможливо. Як і не зрозуміло, чому забудовник самовільно використовує для будівництва вдвічі перевищує передбачену проектом площа - будує підземний паркінг на прибудинковій території житлового будинку на вулиці Пирогова, 2 та біля Музею медицини », - зазначив Бригінець.

Депутат підкреслив, що проект будівництва не відповідає вимогам чинного законодавства, у зв'язку з чим ще у 2008 році за протестом прокурора Києва скасовано дозвіл на будівництво зазначеного будинку.

«Відповідно до закону, цей будинок повинен бути демонтований, але, щоб уникнути цього, забудовник оголосив продаж квартир в цьому незаконно зведеному будинку. Тепер ті, хто купить квартиру в цьому будинку, стануть заручниками забудовників, які будуть використовувати їх для збереження незаконного об'єкта, погрожуючи новим «Еліта-Центром», - упевнений Бригинець.

Депутат звернувся до голови Київської міської державної адміністрації Олександру Поповуз вимогою провести службове розслідування щодо невиконання забудовником відповідних судових рішень.

Раніше повідомлялося, що на місці Десятинної церкви все ж будуть будувати.

Интересные заметки

Областной центр недвижимости
Чем сейчас занимается областной БТИ? Есть ли очереди в его коридорах?

Типы фундаментов
Надежность и прочность фундамента являются залогом долговечности здания

Чем рискует поручитель по кредиту
При нарушении обязательств банк имеет право обратиться с иском в суд

Квартиры внаем становятся лучше

Как стало известно, столичные квартиросъемщики начали повышать свои требования относительно квартир, которые предоставляются им в аренду. На фоне довольно низкого спроса владельцы квартир вынуждены идти им на встречу, обеспечивая квартиры необходимой бытовой техникой и новым ремонтом


Обратите внимание
Наш адрес:
г. Донецк, ул.Плеханова, д.26, офис 12. Здание торгово-офисного центра "Садко"
По поводу вакансий обращайтесь по тел. +380 62 73-12-13
Яндекс.Метрика