+380 62  73-12-12
+380 62  73-12-13

Кияни протестують проти будівництва нічного клубу у них під вікнами

Стройку опротестують в суді. Фото: architector.ua

Близько 30 жителів чотирьох будинків в Деснянському районі столиці протестували проти забудови на вулиці Оноре де Бальзака, 54-а. Жителі прилеглих будинків упевнені, що на тому місці побудують триповерховий нічний клуб. Люди збираються скаржитися в суд.

Металевий паркан встановили між будинками по вулиці Бальзака, 52/22 та Бальзака, 54. На табличці біля будівництва зазначено, що тут збудують дитяче кафе з центром дитячого розвитку «Антошка». Також на білборді зображено скляна триповерхова споруда. Однак в інтернеті на одному з архітектурних сайтів з'явилося оголошення в якому зазначено, що на цьому ж місці побудують ресторан-готель-дискоклуб «Айсберг». На сайті виставили проект майбутньої споруди.

Мешканці скаржаться, що на цьому місці кілька років уже стояла "наливайка" з ігровими автоматами.

За словами жителів, прибудинкова територія площею майже 13 соток належить мешканцям будинку по вулиці Оноре де Бальзака, 54. Люди самостійно висаджували дерева, щомісяця платять гроші ЖЕКу за благоустрій території.

Будівельники дали обуреним жителям план-схему скверу, рішення Київської міської ради на передачу земельної ділянки та державний акт на власність землі підприємцю Анні Рахімова. Запевняють, що будівництво законне.

Але юристи думають інакше. «Допускати проведення тут будь-яких робіт, однозначно, не можна. Відповідно до Земельного кодексу мешканці будинку мають право розпоряджатися їх прибудинковою територією. За містобудівними умовами на цій території передбачено можливість будівництва двоповерхового будинку. А за документами буде будівництво будинку в три поверхи. Будівля буде вище всіх норм на 12 метрів », - розповів юрист Юрій Власов.

Зараз будівництво призупинено до з'ясування всіх обставин. Жителі району зібрали 1 тисячу підписів проти забудови.

Нагадаємо, що в Києві, незважаючи на всі заборони судів і влади, триває будівництво багатоквартирного будинку в центрі міста.

Интересные заметки

Областной центр недвижимости
Чем сейчас занимается областной БТИ? Есть ли очереди в его коридорах?

Типы фундаментов
Надежность и прочность фундамента являются залогом долговечности здания

Чем рискует поручитель по кредиту
При нарушении обязательств банк имеет право обратиться с иском в суд

Квартиры внаем становятся лучше

Как стало известно, столичные квартиросъемщики начали повышать свои требования относительно квартир, которые предоставляются им в аренду. На фоне довольно низкого спроса владельцы квартир вынуждены идти им на встречу, обеспечивая квартиры необходимой бытовой техникой и новым ремонтом


Обратите внимание
Наш адрес:
г. Донецк, ул.Плеханова, д.26, офис 12. Здание торгово-офисного центра "Садко"
По поводу вакансий обращайтесь по тел. +380 62 73-12-13
Яндекс.Метрика