+380 62  73-12-12
+380 62  73-12-13

В Україні немає ефективних інструментів для приватних інвестицій в нерухомість

Мільярди доларів потенційних інвесторів поки лежать в сейфах. Фото: lb.ua

В Україні відсутня інструмент, який би дозволяв приватним інвесторам приймати фінансову участь у розвитку проектів нерухомості і згодом отримувати прибуток. А потенційно таких інвесторів в країні дуже багато. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Ерік Найман, фінансовий аналітик, керуючий партнер компанії Capital Times.

«В Україні дуже багато« підпільних »мільйонерів - людей, що володіють чималими ресурсами, але не афішують їх. І практично всі вони були б не проти купити якийсь об'єкт комерційної нерухомості - самостійно або вскладчину з кимось, який буде приносити їм стабільний дохід », зазначив експерт.

За словами Наймана, перешкоджає цьому те, що в Україні немає ефективних публічних і зрозумілих механізмів для такого типу інвестування, а також страх людей «світити» ці кошти, походження яких не завжди вони можуть пояснити контролюючим органам.

«Реально в Україні немає публічних фондів нерухомості для заможних клієнтів. Умовно, на папері, вони якісь є, але вони не публічні і практично не працюють. А також люди не можуть «афішувати» ці кошти, оскільки відразу виникають питання з податковою, а ці гроші часто не «відмиті», тому зараз просто лежать у сейфах. І це мільярди доларів. Тому треба знайти спосіб якось «витягнути» їх і зробити чистими. Це велика потенційна можливість - для ринку нерухомості та в цілому для української економіки », - переконаний Ерік Найман.

Нагадаємо, що найцікавішими для інвестування сегментами нерухомості в 2013 році буде житло економ-класу і торгові центри.

Интересные заметки

Областной центр недвижимости
Чем сейчас занимается областной БТИ? Есть ли очереди в его коридорах?

Типы фундаментов
Надежность и прочность фундамента являются залогом долговечности здания

Чем рискует поручитель по кредиту
При нарушении обязательств банк имеет право обратиться с иском в суд

Квартиры внаем становятся лучше

Как стало известно, столичные квартиросъемщики начали повышать свои требования относительно квартир, которые предоставляются им в аренду. На фоне довольно низкого спроса владельцы квартир вынуждены идти им на встречу, обеспечивая квартиры необходимой бытовой техникой и новым ремонтом


Обратите внимание
Наш адрес:
г. Донецк, ул.Плеханова, д.26, офис 12. Здание торгово-офисного центра "Садко"
По поводу вакансий обращайтесь по тел. +380 62 73-12-13
Яндекс.Метрика