+380 62  73-12-12
+380 62  73-12-13

Банкіри не знають, коли відновиться іпотечне кредитування в Україні

Домінік Моне закликає жеские карати недобросовісних позичальників. Фото: ureclub.com

Відновленню довготермінового кредитування в Україні (у тому числі і іпотечного) заважає невпевненість банків в клієнтах - як у тих, які розміщують депозити, і таким чином формують ресурс для кредитування, так і в позичальниках. Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів голова представництва банківської групи BNP Paribas в Україні Домінік Меню.

«Зараз про середньому терміні депозиту в Україні говорити взагалі неможливо, оскільки людина практично в будь-який момент може зняти кошти з депозиту, а тому банкірам щось прогнозувати і розраховувати дуже важко. Зізнаюся, таких умов я не бачив ніде в світі », - сказав банкір.

Другим моментом, який стримує банкірів у довгостроковому кредитуванні, є низька фінансова дисципліна позичальників. «Поки люди будуть вважати, що вони можуть обкрадати банки шляхом непогашення зобов'язань (а багато хто саме так і думають), нічого не можна буде змінити. Я це називаю крадіжка. І поки цих людей не будуть судити і карати - нічого не поміняється, а всі дії з боку банків будуть приносити такий же ефект, як лиття води на пісок », - категорично зазначив Домінік Меню.

Але разом з цим він розмежовує недобросовісних платників та підходи до них на тих, які не хочуть платити, і не можуть. «Ті люди, які не можуть погасити кредит, втратили таку?? Можливість - це інша історія, і тут банки повинні шукати якісь виходи і компромісні варіанти. Тому, коли мене запитують, чи буде довгострокове кредитування в Україні, я кажу: «Так, я оптиміст у цьому», але на запитання: «Коли?» Відповідаю: «Не знаю», - зізнався французький банкір.

Нагадаємо, що колега Домініка Меню стверджує, що у банків просто немає «довгих» ресурсів для відновлення іпотечного кредитування.

Интересные заметки

Областной центр недвижимости
Чем сейчас занимается областной БТИ? Есть ли очереди в его коридорах?

Типы фундаментов
Надежность и прочность фундамента являются залогом долговечности здания

Чем рискует поручитель по кредиту
При нарушении обязательств банк имеет право обратиться с иском в суд

Квартиры внаем становятся лучше

Как стало известно, столичные квартиросъемщики начали повышать свои требования относительно квартир, которые предоставляются им в аренду. На фоне довольно низкого спроса владельцы квартир вынуждены идти им на встречу, обеспечивая квартиры необходимой бытовой техникой и новым ремонтом


Обратите внимание
Наш адрес:
г. Донецк, ул.Плеханова, д.26, офис 12. Здание торгово-офисного центра "Садко"
По поводу вакансий обращайтесь по тел. +380 62 73-12-13
Яндекс.Метрика